Trend, stílus és design

Kárpitozott ágyak, természetes anyagok – fókuszban a legújabb őszi trend

Bár még tart a meleg, már most érdemes a következő szezon lakberendezési trendjeire gondolni. A közeledő ősz és tél nemcsak a színek és az anyagok terén hoz változást, hanem a bútorok stílusában is. Bátran kövessük figyelemmel az új trendeket akkor is, ha nagyobb felújítás helyett csak kisebb változtatásokat tervezünk a lakásban. Tippjeinkkel könnyedén és egyszerűen alakíthatják át otthonukat a közelgő hűvösebb időszakra.

Kárpitozott ágyak, természetes anyagok – fókuszban a legújabb  őszi trend

Terrakotta, szürke, rózsaszín

Az idei ősz meghatározó színeit két csoportra oszthatjuk: meleg és hideg árnyalatokra. A meleg színek között elsősorban a terrakotta dominál. „A téglaszín univerzális meleg árnyalat, igazi őszi hangulatot teremt a lakásban. Ha nagyobb átalakítást terveznek, érdemes terrakotta színű kanapét választani, amely egyaránt illik a csokoládébarna vagy a fehér bútorokhoz is” – emelte ki Ambrózai Zsuzsanna, a hazai mabyt.hu bútor webáruház munkatársa. A terrakotta árnyalat a csempéken is jól mutat. Ez a trend már a 80-as években is hódított, ebben a szezonban pedig újra virágkorát éli. Bátran használható a teljes falfelületen, illetve kandallókon is. Tökéletes kiegészítője lehet az olyan természetes alapanyagú bútordaraboknak is, mint a fa vagy a rattan.

Ha a hidegebb árnyalatokat részesítjük előnyben, akkor idén ősszel a szürke, a pasztellrózsaszín és a púderkék a megfelelő választás.

Ha ősz, akkor rusztikus stílus

A természetesség és annak hangulata a színeken kívül a felhasznált alapanyagokon is visszaköszön, amelyek közül most a fa és a laminált bútorlap a legmeghatározóbbak. Idén ősszel rusztikus stílusú bútorokkal varázsolhatjuk igazán otthonossá lakásunkat, amelyet – ahogy azt a tervezők tanácsolják – bátran egészítsünk ki fémmel vagy parafával.

Ismét reflektorfényben a kárpitozott ágyak

A legszembetűnőbb változás a hálószoba berendezésében figyelhető meg. „Ismét hódítanak a kárpitozott ágyak. Újdonságnak számít a kárpitozott fejvég, amely azon túl, hogy igazán kényelmes és praktikus, csak úgy vonzza a tekinteteket” – tette hozzá Ambrózai Zsuzsanna.

A másik tipikusan őszi bútordarab a hintaszék, amely kitűnő szolgálatot tehet az esős napokon. A természetes anyagok lágyságából adódóan igazi melegséget csempész az otthonokba.

Feltűnő kiegészítőkkel az őszi homály ellen

Lakás-kiegészítőkkel bármelyik helyiség feldobható. A megfelelő kiegészítők kevés anyagi ráfordítással is megváltoztathatják a szoba hangulatát és stílusát, így egy-egy vintage vagy retro kiegészítővel sem lehet mellélőni. Az idei ősz trendje egyértelműen az állótükör. Emellett természetesen bármilyen feltűnő és figyelemfelkeltő tükör jól mutathat odahaza, ugyanis ezek a darabok optikailag nagyítják a teret. Ami a keretet illeti, itt is a természetes anyagok előtérbe kerülése javasolt.

A természetesség egy-egy jól megválasztott, narancsos árnyalatú virággal is fokozható. Újdonságnak tekinthetőek az ún. élőfalak, vagyis vertikális kertek, amelyek főleg kültéren ismertek, de a belső térben is gond nélkül elhelyezhetőek, így kiváló helyük lehet a nappaliban is.

Az otthon melegét párnákkal, plédekkel, takarókkal tehetjük igazán teljessé. Ősszel válasszunk gyapjúból, pamutból, selyemből vagy viszkózból készült textíliákat és természetesen a feltűnő mintáktól sem kell ódzkodnunk.

Lakberendezés, lakberendezési ötletek, modern házak, lakások, lakásfelszerelés - friss cikkek a főoldalunkon

Ajánlat... az utolsó 30 nap cikkeiből:

Keresés

Lakbermagazin

Lakberendezési magazinunk több ezer cikkel és a százezernél is több képpel a lakberendezés, otthonteremtés, lakásdekoráció, lakásfelújítás, lakásfelszerelés, építészet témaköreiben kínál hasznos ötleteket, tippeket, ad inspirációt és információkat cégekről, újdonságokról, az örökké változó trendekről. Gyűjts anyagot saját terveidhez a hatalmas képanyagból és keresd meg projektedhez a megfelelő beszerzési forrásokat, szakembereket.

lakber haz

Lakberendezési ötleteket keresel? Gyűjtsd össze a legjobbakat!

Mentsd el a cikkeket a saját olvasólistádba!

Regisztrált látogatóként bármely cikkünket elmentheted a saját olvasólistádba, így a jövőben nem kell egy régebben látott remek lakberendezési ötletet hosszasan keresgélned a rengeteg cikk között.

Regisztráció


Kövess minket friss lakberendezési ötleteinkért Facebook oldalunkon is.

Lakberendezés trendMagazin a Facebook-on

x