Háztartási gépek, berendezések

Samsung Food ShowCase hűtőszekrény: praktikus és hatékony kialakításával új színt visz a mindennapokba

A konyha központi szerepének felértékelődésével együtt a különböző háztartási elektronikai készülékek iránt megfogalmazott igények is a sokszorosára nőttek. A modern, városias rohanó élettempó komoly kihívást jelent az emberek számára, így nem csoda, ha minden adandó alkalmat és lehetőséget megragadnak arra, hogy megkönnyítsék életüket. A Samsung vadonatúj Food ShowCase hűtőszekrényének kialakításakor éppen ezt vette alapul: a hűtőszekrény minden egyes négyzetcentiméterét a végletekig kihasználhatjuk, tökéletesen átláthatjuk a benne tárolt élelmiszereket, ráadásul még soha ilyen könnyedén és gyorsan nem férhettünk hozzá a leghátsó rekeszben tárolt kis apróságokhoz sem.

Samsung Food ShowCase hűtőszekrény:  praktikus és hatékony kialakításával új színt visz a mindennapokba

Az elmúlt években rengeteget változott az emberek konyhához és a háztartási elektronikai készülékekhez való hozzáállása. Azzal, hogy konyha sokkal inkább központi helyet tölt be az otthonokban, – már nem csak a főzés és étkezés színtere, hanem a leckeírástól, az otthoni munkavégzésen át a vendégségekig szinte minden itt történik, – egyre nagyobb helyet is foglal el. Így nem meglepő, hogy a konyha kialakításánál is a multifunkcionálisra törekednek a belsőépítészek, igazodva minden elváráshoz. „A konyhák stílusa egyre inkább egyszerűséget és letisztult formavilágot tükröz. A semleges építészeti szemlélettel megalkotott bútorok élni hagyják a különböző háztartási készülékeket, sőt ezek a high-tech eszközök a legfőbb díszítő elemük, melyek luxust és modernséget visznek a helyiségbe” - tette hozzá Lovas Cecília, enteriőrtervező, a Werk Akadémia oktatója.

A Samsung dizájnerei azonban nem elégszenek meg a rozsdamentes acél nyújtotta hűvös eleganciával, újdonságot, egy teljesen új filozófiát kívánnak meghonosítani, amelyet nem a piaci trendek határoznak meg. A készülékek középpontjában az ember áll, ennek köszönhető, hogy a Food ShowCase hűtőszekrény megalkotásával olyan megoldások kerültek előtérbe, melyekre eddig senki nem figyelt fel. Miközben a különböző élelmiszereket egy vagy két ember rendezi el a hűtőszekrényben, addig a család minden egyes tagja hozzá fér a hűtőszekrényhez, hogy megtalálja, amit keres. A keresés persze nagy felfordulással járhat, ráadásul sokszor el is feledkezünk egy-egy élelmiszerről, amit már csak a szavatossági idő lejárta után veszünk észre.

„A hagyományos hűtőszekrényeket nem a mai, modern életmódra tervezték. A Samsung Food ShowCase azonban minden eddiginél életszerűbb megoldást hoz a családok életébe. Az élelmiszerek ezután egyszerűbben és rendezettebben tárolhatóak” - mondta el Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. háztartási elektronikáért felelős vezetője.

A Samsung Food ShowCase amerikai típusú side-by-side hűtőszekrényét úgy tervezték, hogy a tárolóteret intelligensen osztották fel. Eszerint a ShowCase részbe a családtagok által gyakran keresett élelmiszerek kerülnek, míg az InnerCase a hosszabb távon tárolt élelmiszerek számára áll rendelkezésre. A ShowCase három fő zónára osztható: Főzés, ahova olyan főzés közben leggyakrabban használt élelmiszerek kerülnek, mint például a tojás, sajt vagy a különböző szószok; a Családi rekeszbe a család által rendszeresen keresett élelmiszerek, az italok vagy a gyümölcsök kerülnek; az alsó Gyerek részt pedig a kisebb harapnivalók számára tarthatjuk fenn. Az InnerCase-ben zöldségeket, gyümölcsöket, húst és egyebeket lehet tárolni.

A család különböző igényeinek megfelelően kialakítható rekeszeken kívül a hűtőszekrény másik nagy előnye, hogy duplafalú ajtóval rendelkezik, így az ajtós tartóba tett élelmiszerek – például üdítő, sajt és mustár – anélkül is elérhetőek, hogy klasszikus értelemben kinyitnánk az ajtót, elég csak annak külső részét kinyitni. Az innovatív dizájnnak köszönhetően ráadásul nem kell tovább sakkoznunk a kisebb-nagyobb élelmiszerek elhelyezésével, egymásra halmozásával sem, hiszen a hűtőszekrény minden egyes négyzetcentiméterét optimálisan kihasználhatjuk. A hagyományos hűtőszekrényekkel ellentétben a romlandó ételek is jobban elkülöníthetőek, így a gyümölcs és a zöldség is hosszabb ideig marad friss.

Lakberendezés, lakberendezési ötletek, modern házak, lakások, lakásfelszerelés - friss cikkek a főoldalunkon

Ajánlat... az utolsó 30 nap cikkeiből:

Keresés

Lakbermagazin

Lakberendezési magazinunk több ezer cikkel és a százezernél is több képpel a lakberendezés, otthonteremtés, lakásdekoráció, lakásfelújítás, lakásfelszerelés, építészet témaköreiben kínál hasznos ötleteket, tippeket, ad inspirációt és információkat cégekről, újdonságokról, az örökké változó trendekről. Gyűjts anyagot saját terveidhez a hatalmas képanyagból és keresd meg projektedhez a megfelelő beszerzési forrásokat, szakembereket.

lakber haz

Lakberendezési ötleteket keresel? Gyűjtsd össze a legjobbakat!

Mentsd el a cikkeket a saját olvasólistádba!

Regisztrált látogatóként bármely cikkünket elmentheted a saját olvasólistádba, így a jövőben nem kell egy régebben látott remek lakberendezési ötletet hosszasan keresgélned a rengeteg cikk között.

Regisztráció


Kövess minket friss lakberendezési ötleteinkért Facebook oldalunkon is.

Lakberendezés trendMagazin a Facebook-on

x