Hírek, sajtóközlemények, pályázatok, események

A digitális átállást ünnepli jászfényszarui televízió gyárában a Samsung

A korszakváltást hozó digitális átállással egy időben mérföldkőhöz érkezett a Samsung hazai televízió gyártása is – 25-dik évébe lépett a dél-koreai óriásvállalat jászfényszarui gyára. A ma előállított Samsung televízió készülékeknek köszönhetően a digitális átállás egyszerűen és könnyen megvalósítható, az ezzel kapcsolatos tudnivalókról az érdeklődők pedig a digitalisatallas.samsung.hu oldalon tájékozódhatnak.

A digitális átállást ünnepli jászfényszarui televízió gyárában a Samsung

Az elmúlt évtizedekben a televízió gyártás rohamos fejlődése mellett a televízió csatornák széles kínálata jelent meg hazánkban, és a műsorok terjesztésénél is számos új lehetőség közül választhatnak a tévénézők – ilyen pl. a kábeles, műholdas vagy digitális sugárzás. Ennek ellenére összesen még mintegy nyolcszázezren a mára már elavult földfelszíni analóg sugárzás segítségével tévéznek. Ez azonban ma alapjaiban változott meg, amikor az EU-irányelvekkel összhangban, 14 magyarországi megyében kapcsolják le részben vagy egészében az analóg adótornyokat, és állnak át a korszerű digitális sugárzásra – ez az átkapcsolása valódi korszakváltást hoz a magyar lakosság számára. A legmodernebb technológiával még több ingyenesen fogható csatornát ¬– az eddig megszokott három (M1, RTL Klub, TV2) mellett további négyet (M2, Duna TV, Duna World, Euronews) – érhetnek el, és a digitális sugárzás révén a műsorok kép- és hangminősége is sokat javul.

Magyarországon a digitális átállás két ütemben zajlik. A mai napon az első ütem szimbolikus lekapcsolására került sor a Samsung jászfényszarui gyárában, a második ütem pedig október 31-én várható. A digitális sugárzás vételéhez egy DVB-T tunerrel ellátott TV készülékre vagy egy megfelelő set top box-ra van szükség. A Jászfényszarun ma előállított Samsung televíziókban megtalálható DVB-T tunernek köszönhetően a Samsung televíziók tulajdonosai egyszerűen, set top box eszköz megvásárlása nélkül tévézhetnek. A más gyártóktól származó, vagy régebbi készülékek tulajdonosai a digitalisatallas.samsung.hu weboldalon tudhatnak meg többet arról, mit kell tenniük annak érdekében, hogy a digitális földfelszíni sugárzás adását is zavartalanul foghassák.

„Az analóg televíziózás elmúlt 25 évében hihetetlen mértékben fejlődött a technológia. A katódsugárcsöves készülékeket felváltották a projektoros, majd folyadékkristályos (LCD) televíziók. Megjelentek a plazma televíziók, majd a LED-háttérvilágítású készülékek vették át a hatalmat. Az innovatív technológiáknak köszönhetően 2013-ra megjelentek az OLED típusú készülékek, a Samsung mérnökei pedig kifejlesztették az S9 UHD TV-t, a világ legnagyobb ultra HD felbontású televízióját is. Mindent megteszünk azért, hogy a Samsung és azon belül a jászfényszarui gyár a következő 25 évben is vezető szereplője legyen ennek a területnek” – nyilatkozta Lee Kyu Jin, a Samsung jászfényszarui gyárának elnöke.

Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke elmondta: „a mai napon két okunk is van az ünneplésre. A vállalat magyarországi gyára 25-dik évébe lépett, és a kezdetek óta sokmillió készüléket juttattunk el a világ különböző részeibe. A digitális átállás egyik legfontosabb márföldköve pedig itt, Jászfényszarun zajlik, amikor 14 megyében szimbolikusan lekapcsoljuk az analóg földfelszíni sugárzást. Mivel ma már kizárólag olyan televíziók készülnek a gyárban többek között a magyar piacra is, amelyek teljes mértékben megfelelnek a digitális földfelszíni sugárzás követelményeinek, ezért joggal bízunk benne, hogy az elkövetkező 25 évben legalább olyan sikeresek leszünk, mint az alapítás óta eltelt időszakban!”

a-digitalis-atallast-unnepli-jaszfenyszarui-televizio-gyaraban-a-samsung 1

Lee Kyu Jin, a Samsung jászfényszarui gyárának elnöke:

a-digitalis-atallast-unnepli-jaszfenyszarui-televizio-gyaraban-a-samsung 2

Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke:

a-digitalis-atallast-unnepli-jaszfenyszarui-televizio-gyaraban-a-samsung 3

Lakberendezés, lakberendezési ötletek, modern házak, lakások, lakásfelszerelés - friss cikkek a főoldalunkon

Ajánlat... az utolsó 30 nap cikkeiből:

 Témák: , ,

Keresés

Lakbermagazin

Lakberendezési magazinunk több ezer cikkel és a százezernél is több képpel a lakberendezés, otthonteremtés, lakásdekoráció, lakásfelújítás, lakásfelszerelés, építészet témaköreiben kínál hasznos ötleteket, tippeket, ad inspirációt és információkat cégekről, újdonságokról, az örökké változó trendekről. Gyűjts anyagot saját terveidhez a hatalmas képanyagból és keresd meg projektedhez a megfelelő beszerzési forrásokat, szakembereket.

lakber haz

Lakberendezési ötleteket keresel? Gyűjtsd össze a legjobbakat!

Mentsd el a cikkeket a saját olvasólistádba!

Regisztrált látogatóként bármely cikkünket elmentheted a saját olvasólistádba, így a jövőben nem kell egy régebben látott remek lakberendezési ötletet hosszasan keresgélned a rengeteg cikk között.

Regisztráció


Kövess minket friss lakberendezési ötleteinkért Facebook oldalunkon is.

Lakberendezés trendMagazin a Facebook-on

x