Tavaszi nagytakarítás frász: öt dolog, ami miatt a porszívózás nem a kedvenc hóbortunk

Itt a gyönyörű tavaszi idő, amikor legszívesebben egész nap a szabadban lennénk, de sokunknak a munka mellett erre nincs túl sok lehetősége. Amikor pedig eljön a várva-várt hétvége és rohannánk ki a piknikkosárral, a lakásban lévő csatatér egyből visszaránt a valóságba. Elő a porszívóval, kezdődhet az egész napos munka – csak azért, hogy egy hét múlva ismét minden a feje tetején álljon. Az LG most összegyűjtötte, hogy miért nem a porszívózás a kedvenc hóbortunk és hogy miként lehet ezen segíteni.

LG HOM-BOT Square robotporszívó

1. Kábelek, kábelek mindenhol

Amikor a szekrény alá kéne benyúlni, nem elég hosszú, amikor visszacsévélnénk, végtelen és a becsapódáskor még oda is ver a lábfejünkre: mi az? Persze, hogy a porszívó kábele, amit hiába húzunk-vonunk, sosem éri el az ideális állapotot. A csúcspont, amikor a porszívónk megmakacsolja magát, nem hajlandó tovább haladni, tiltakozásképp a nappali összes mozdítható bútorát magával ragadja és elkezdi középre rendezni. Legszívesebben elővennénk a metszőollót, hogy megszabaduljunk a gordiuszi csomótól, de inkább türelmesen nekiállunk a kibogozásnak és visszarendezzük a szobát.

2. Otthoni edzés

Ha éppen hanyagoltuk az edzőtermet, a porszívónk aljas módon megbosszulja: az egész lakáson keresztüli cipelés és a hajladozás eredménye: több napos izomláz. Bár a kerekei hitegetnek azzal, hogy kényelmesen, könnyedén végig lehet húzni a helységeken, a valóságban azonban minden létező küszöb, szőnyeg, parketta, somfordáló háziállat megakadályozza ezt. Arról már ne is beszéljünk, hogy a porszívófej és test egy nagyon ellenséges zsiráfként viselkedik hordozás közben: minden létező tárgyat és bútorsarkot lever, ami még nagyobb rendetlenséget eredményez.

3. Porfújó

Milyen ironikus, hogy az a tárgy, amitt arra alkottak meg, hogy eltüntesse az összes port, pont az generálja a legtöbbet, ráadásul az egészségünkre is ártalmas módon? Hiába támadnak már oroszlán méretű porcicák, a Levegő Munkacsoport kutatása alapján a normál porszívók jelentős része – szemben a kiválóan teljesítő robotporszívókkal – üzemelés közben sokkal több, egészségre káros porrészecskét fújnak ki a lakásunkba. Mi pedig csodálkozunk, hogy miután elvégeztük a munkát, jutalomként órákig nem tudjuk abbahagyni a tüsszögést és a por rekordgyorsasággal visszaszáll a bútorainkra.

4. Metálkoncert

Nem véletlen, hogy a porszívó hangját meghallva az összes kisgyerek és háziállat fülét-farkát behúzva menekül: egy koncert ehhez a hangzavarhoz képest altatódalnak számít. (Oké, mi is hallottunk már olyan kisbabáról, akit csak ezzel a zajjal lehet elaltatni.) Míg a többi házimunkát legalább fel lehet dobni a kedvenc számainkkal, itt felesleges próbálkozni. Néhányan vakmerően megpróbálják fülhallgatóval „élvezni” a takarítás szépségeit, de előbb-utóbb a fülhallgató madzagja vagy összegabalyodik a teleszkópcsővel vagy csak szimplán beszippantja a gép. Mi is lenne jobb hétvégi elfoglaltság, mint a porzsákból kihalászni a maradványokat…

5. Egyoldalú „kikapcsolódás”

Munka, Facebook, vagy éppen a Trónok harca legújabb évada? A legfájdalmasabb a tavaszi nagytakarításban, hogy lehetetlen mellette bármi mást csinálni, így nettó időkidobásnak érezzük, miközben kint élvezhetnénk az év első napsugarait. Ráadásul ha végeztünk, az egész folyamatot megismételhetjük minden egyes hétvégén, így tényleg egy végeláthatatlan küzdelemben találhatjuk magunkat.

+1. A megoldás:

Szerencsére végre utolért bennünket a sci-fi világa: nincs több cipekedés, kábel-para vagy felesleges időpocsékolás, mert az LG HOM-BOT Square robotporszívó mindezt elintézi helyettünk, ráadásul még az energiafogyasztás és a levegő minősége miatt sem kell aggódnunk. Így hát itt az ideje hátradőlni és hagyni, hogy a házi robotunk elintézze helyettünk a piszkos munkát.

Tipp: Az LG HOM-BOT Square (VR64702LVM számú modell) már elérhető a hazai viszonteladók kínálatában is bruttó 169 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

LG Electronics

Az LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) a szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékek vezető szállítója és technológiai megújítója, amely világszerte 125 helyen 77 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 2015-ben 48,8 milliárd amerikai dolláros (56,5 ezer milliárd koreai wonos) éves forgalmat ért el globális szinten. Az LG négy üzleti területen tevékenykedik – szórakoztatóelektronika, mobilkommunikáció, háztartási elektronika és légkondicionáló megoldások, valamint a járműalkatrészek –, és a síkképernyős televíziók, mobiltelefonok, légkondicionálók, mosógépek és hűtőszekrények egyik vezető gyártója a világon. Az LG Electronics elnyerte az 2016-os ENERGY STAR „Év Partnere” minősítést.

Lakberendezés, lakberendezési ötletek, modern házak, lakások, lakásfelszerelés - friss cikkek a főoldalunkon

Ajánlat... az utolsó 30 nap cikkeiből:

Keresés

Lakbermagazin

Lakberendezési magazinunk több ezer cikkel és a százezernél is több képpel a lakberendezés, otthonteremtés, lakásdekoráció, lakásfelújítás, lakásfelszerelés, építészet témaköreiben kínál hasznos ötleteket, tippeket, ad inspirációt és információkat cégekről, újdonságokról, az örökké változó trendekről. Gyűjts anyagot saját terveidhez a hatalmas képanyagból és keresd meg projektedhez a megfelelő beszerzési forrásokat, szakembereket.

lakber haz

Lakberendezési ötleteket keresel? Gyűjtsd össze a legjobbakat!

Mentsd el a cikkeket a saját olvasólistádba!

Regisztrált látogatóként bármely cikkünket elmentheted a saját olvasólistádba, így a jövőben nem kell egy régebben látott remek lakberendezési ötletet hosszasan keresgélned a rengeteg cikk között.

Regisztráció


Kövess minket friss lakberendezési ötleteinkért Facebook oldalunkon is.

Lakberendezés trendMagazin a Facebook-on

x